dinsdag, 28. november 2006 - 8:45

Onderhoudsbaggerwerk in Zierikzee

Donderdag 30 november beginnen de onderhoudsbaggerwerken in de Nieuwe Haven, Zierikzee. Het gedeelte van de haven tussen de Zuidhavenpoortbrug en de Keersluis wordt op diepte gebracht, zodat de haven weer optimaal bereikbaar is voor zowel de mosselvloot als de recreatievaart. Deze baggerwerkzaamheden duren ca. 2,5 maand.

Behalve in de haven wordt ook zo veel mogelijk onder en achter de steigers gebaggerd en in de ligboxen van de jachthavens. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden is het nodig om alle boten uit de haven te verwijderen. Ook enkele drijvende steigers worden tijdelijk weggehaald. Een paar meerpalen moeten met het oog op de baggerwerkzaamheden worden getrokken

In totaal wordt ruim 20.000 m3 slib uit de haven verwijderd. Het meeste slib is niet verontreinigd en mag worden gestort in de Oosterschelde. Enkele honderden kubieke meters slib voor de Engelse Kade zijn licht verontreinigd en worden afgevoerd naar een landelijk baggerslibdepot.

Met de opdracht, die deel uitmaakt uit het onderhoud van de Zierikzeese haven, een van de drukste jachthavens ter wereld, is een bedrag van circa € 145.000,- gemoeid.
Provincie:
Tag(s):