woensdag, 4. oktober 2006 - 9:48

Oplossing voor zaterdagmarkt op Vredenburg

Utrecht

In overleg met de marktkooplieden is afgesproken dat tijdens de bouw van het Winkelgebouw Vredenburg Noord, het Muziekpaleis en het nieuwe Entreegebouw voor Hoog Catharijne, gestreefd wordt naar het behoud van de gehele zaterdagmarkt op het Vredenburg. Dit kan betekenen dat de standplaatsen verkleind moeten worden. Indien nodig wordt het Jacobskerkhof gebruikt als uitwijklocatie voor de markt. Zo heeft het college dinsdag 3 oktober besloten. Vanaf medio 2007 tot 2012 verrijzen op het Vredenburgplein een nieuw Muziekpaleis en een winkel/woongebouw. Het aantal kramen van de woensdag-, vrijdag- en koopzondagmarkt past wel.

Bij het zoeken naar een de uitwijklocatie is overleg geweest met vertegenwoordigers van de markt. De marktkooplieden hadden als wens, een lintopstelling van kramen vanaf het Vredenburgplein naar de Lange Vie-/Potterstraat of naar de St. Jacobsstraat. Lintopstelling stuit echter op onoverkomelijke bezwaren, met name op het gebied van veiligheid, verkeer en vervoer.

Daarmee bleef voor het college het Jacobskerkhof de enige alternatieve uitwijklocatie. Na afloop van de collegevergadering was er nog overleg met een vertegenwoordiging van de markt. In dit overleg hebben partijen zich uitgesproken voorkeur te hebben voor één gezamenlijke markt op Vredenburg en zich daarvoor in te spannen.
Provincie:
Tag(s):