donderdag, 27. juli 2006 - 11:26

Politie achterhaalt identiteit 'onbekende patiënt'

Utrecht

De Vreemdelingenpolitie Utrecht heeft deze week de identiteit van een onbekende man met een Aziatisch uiterlijk weten te achterhalen. De onbekende man werd op 5 mei op de Eerste Hulp van het UMC St Radboud in Nijmegen binnengebracht. De man bleek hersenletsel te hebben. De identiteit van de man kon niet worden vastgesteld.

De politie in Nijmegen kon wel vaststellen dat zijn letsel niet veroorzaakt was door een misdrijf en dat de man niet voorkwam op de lijst van vermiste personen. Gedurende zijn verblijf in het ziekenhuis is door de Vreemdelingenpolitie Nijmegen een onderzoek ingesteld naar zijn identiteit.

De man werd overgeplaatst naar een gespecialiseerde zorginstelling in de regio Utrecht. Daar werd besloten om het onderzoek door de Vreemdelingenpolitie Utrecht te laten voortzetten. Door gerichte zorg, een uitgebreid identiteitsonderzoek door de politie en met behulp van de juiste tolk, bleek het uiteindelijk mogelijk om de identiteit te achterhalen. Het bleek een 56 jaar oude man te zijn, afkomstig uit Azië en illegaal in Nederland. Medisch gezien kan de man nog niet het land uitgezet worden. Hem zal worden geadviseerd een medische aanvraag in te dienen bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) van het Ministerie van Justitie.
Provincie:
Tag(s):