donderdag, 19. oktober 2006 - 16:34

PvdA Rotterdam wil 1000 kamers met kansen

Rotterdam

Er is in Rotterdam een grote behoefte aan kamers met enige vorm van begeleiding en zorg. Jongeren die spijbelen van school, in een onstabiele omgeving wonen of tot in de late uurtjes rondhangen op straat.

Deze jongeren hebben nu vaak geen goede woning en zijn gebaat bij kamers met begeleiding en zorg. ‘We moeten voorkomen dat jongeren tussen wal en schip vallen en dat ze niet alleen een dak boven hun hoofd hebben, maar dat ook gewerkt wordt aan het afmaken van school en werk’, aldus PvdA raadslid Van Muijen. Ze vallen nu in veel gevallen wél tussen wal en schip, ze zijn te licht voor de jeugdzorg, maar te zwaar om aan hun lot overgelaten te worden. De PvdA wil in 2007 1000 extra kamers met zorg en begeleiding in de gemeente Rotterdam creëren.

De PvdA wil dat de gemeente samen met de woningcorporaties en zorginstellingen deze 1000 kamers gaat creëren. De kosten voor de gemeente zullen ongeveer 2 a 3 miljoen euro bedragen. Dit zijn de kosten voor zorg en begeleiding van de jongeren. Van Muijen: ‘Als we deze jongeren nu niet ondersteunen zal een groot deel afglijden en grote problemen veroorzaken. De maatschappelijks kosten daarvan zijn vele malen groter dan de bedragen waar we het nu over hebben.

Uit een onderzoek van de Sociaal Wetenschappelijke afdeling van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van Rotterdam komen er maandelijks 90 jongeren bij het jongerenloket die problemen hebben met hun huisvesting. Sozawe schat dat er ruim 1000 extra kamers nodig zijn in Rotterdam om alle jongeren onder te kunnen brengen.
Provincie:
Tag(s):