donderdag, 17. augustus 2006 - 9:52

Rechter beslist vrijdag over uitzetting Roma-gezin

Zeist

De rechter in Utrecht bepaalt vrijdag of de Romafamilie Nicolich hun huis in Zeist mogen worden uitgezet. Het gezin hoopt doormiddel van een rechtzaak uitzetting te voorkomen. Eerder raakte het gezin in betalingsproblemen. Hierdoor dreigde een uitzetting. Nadat in één klap de huurachterstand van € 4500 werd ingelost besloot de sociale dienst de uitkering van het gezin stop te zetten en stelde een onderzoek in naar de herkomst van het geld.

Hierdoor liepen het gezin wederom een huurschuld op waardoor Seyster Veste het gezin maandag wil uitzetten. De advocaat stelt dat de drie adoptiekinderen en de gezondheidstoestand van de vrouw teveel zouden lijden onder een uitzetting.

Volgens de advocaat van de woningcorporatie zou de gemeente Zeist of familie wel kunnen zorgen voor andere huisvesting. De gemeenten Utrecht, Houten en Nieuwegein hebben het gezin al eerder laten weten niet welkom te zijn. Het gezin kan eventueel wel terecht bij Utrechte stichting Bo-Ex ’91, echter is hiervoor een urgentieverklaring nodig die de gemeente Zeist op haar beurt weigert af te geven. In 2000 ontving het gezin 600.000 gulden van de gemeente driebergen om te vertrekken. Door de commotie over deze regeling viel destijds het college van burgemeesters en wethouders. De rechter doet vandaag uitspraak.
Provincie:
Tag(s):