dinsdag, 21. november 2006 - 23:26

Ruud redt een punt, maar mist een strafschop

In Groep E heeft Ruud van Nistelrooij ervoor gezorgd dat Real Madrid toch nog een punt pakte tegen het niet alleen in de competitie, maar ook in de Champions League, sterke Olympique Lyonnais.

De Fransen kwamen al snel op 0-2 voor door doelpunten van Carew (11') en Malouda (31'). De thuisploeg kon net voor rust wel nog een aansluitingstreffer maken via Diarra uit een teruggekopte bal van Van Nistelrooij (39').

Diezelfde Van Nistelrooij was ook de maker van de gelijkmaker; Raul kopte op de paal en Van the Man stond op de juiste plek om de bal af te maken. Hij miste in de 90e minuut overigens ook nog een strafschop, die hij zelf meekreeg na een overtreding van Cris.

De andere wedstrijd in Groep E ging tussen Steaua Bucharest en Dynamo Kiev en eindigde in een gelijk spel: 1-1. Doelpuntenmakers hier waren Cernat voor de Oekraïnse ploeg (29') en Dica voor de Roemenen (69').

De speelronde weizigt niets aan de stand in de groep. Lyon staat nog bovenaan, gevolgt door de Madrilenen. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Op de derde plaats staat Steaua en de hekkensluiter is Dynamo Kiev.