zondag, 5. november 2006 - 14:35

Ruzie tijdens rijles wordt vrouw fataal

Lopik

Zaterdagavond rond 21.00 uur is bij een verkeersongeval op de M.A. Reinaldaweg een 34-jarige vrouw uit Wageningen om het leven gekomen. Het slachtoffer was samen met haar vriend, een 30 jarige man uit Schoonhoven, in een personenauto onderweg van Lopik naar Schoonhoven. Onderweg had zij aangegeven graag te willen oefenen met autorijden. Haar vriend is vervolgens met de auto het naastgelegen fietspad opgereden. Tijdens het oefenen is een ruzie ontstaan tussen het slachtoffer en haar vriend. De vrouw is vervolgens boos de auto uitgestapt en de rijbaan opgelopen.

Op dat moment reed een 19-jarige automobilist over de M.A. Reinaldaweg van Schoonhoven richting Lopik. Deze automobilist kon de vrouw niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Toen de politie arriveerde was de ambulance al ter plaatse. In eerste instantie was niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en heeft de politie zowel de 19-jarige bestuurder als de 30-jarige vriend van het slachtoffer aangehouden.

Beiden hebben een blaastest afgelegd en hieruit bleek dat zij niet onder invloed van alcohol waren. Zij zijn korte tijd later in vrijheid gesteld. De Regionale Verkeersdienst heeft het verkeersongeval nog in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):