donderdag, 30. november 2006 - 16:07

Sanering Phoenix terrein

Breda

Op 28 oktober 2006 is begonnen met de bodemsanering van het terrein aan de Alm in Pegbroeken. Het gaat om een terrein waar vanaf 1949 een instrumentenfabriek was gevestigd en vanaf 1963 tot begin jaren 90 metaalwarenfabriek Phoenix. Aanvankelijk zou een verontreiniging met metalen en een geringe verontreiniging met minerale olie in de bovengrond weggenomen moeten worden, waarna het terrein weer geschikt zou zijn voor woningbouw.

De verontreiniging met metalen is verwijderd, maar tijdens de saneringswerkzaamheden stuitte men op een ernstiger vervuiling door oplosmiddelen en ontvettingsmiddelen in de grond en in het grondwater. De gemeente heeft direct peilbuizen geplaatst om een eerste indruk te krijgen van de omvang van de verontreiniging. Het onderzoek naar de precieze omvang kan nog duren tot december/januari.

De sanering kan waarschijnlijk pas eind 2007 weer worden herstart, zodra de juiste vergunningen en beschikkingen bij de gemeente Veldhoven binnen zijn. Tot die tijd wordt het terrein afgesloten met een hekwerk.
Provincie:
Tag(s):