zaterdag, 18. maart 2006 - 11:31

Spectaculaire achtervolging

’s-Hertogenbosch

Zaterdagmorgen kon een 28-jarige inbreker na een spectaculaire vlucht over daken, door ramen etc. uiteindelijk op Postelstraat in ‘s-Hertogenbosch worden aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken op de Vughterstraat in ’s-Hertogenbosch. Bewoners van de panden volgden ondanks het vroege uur de actie vol spanning.

Agenten kregen omstreeks kwart voor vijf vanmorgen een melding dat er op dat moment werd ingebroken aan de achterzijde van een woning aan de Vughterstraat in het oude centrum van ’s-Hertogenbosch.

De politie ging met diverse eenheden terplaatse. Daar bleek dat de inbreker via het dakterras de woning had betreden. Agenten troffen op het dak een bloedspoor aan en zagen de man verderop op een schuin gedeelte van een dak zitten. De inbreker nam bij het zien van de politie via daken van naburige woningen de benen.

De man haalde halsbrekende toeren uit door via zo’n tiental bevroren daken te vluchten. Tijdens de vlucht horen agenten dat de verdachte meerdere malen uitglijdt en dat er diverse dakpannen sneuvelen. De politie roept de verdachte diverse malen tevergeefs op zijn vluchtpogingen te staken Een terplaatse gelegen bouwplaats, waar de man zich zou hebben verstopt, werd met de surveillancehond afgezocht.

Toen hij probeerde tegen een steile muur omhoog te klimmen, kon hij worden gearresteerd.
Provincie:
Tag(s):