woensdag, 6. september 2006 - 15:40

Stadsdeel ZuiderAmstel winnaar ORAM-prijs 2006

Amsterdam

De Zuidas is het best onderhouden bedrijvengebied in Amsterdam. Wethouder Erik Koldenhof van stadsdeel ZuiderAmstel heeft tijdens de zomerborrel van de ondernemersvereniging ORAM op dinsdag in Artis de ORAM-prijs 2006 ontvangen. Zij ontving deze uit handen van voorzitter Jasper Heusdens. Westpoortbeheer kreeg een eervolle vermelding voor het onderhoud van de bedrijventerreinen Teleport, Sloterdijk I, II en III.

Het winnende stadsdeel ZuiderAmstel scoorde een 8,5 voor het beheer en onderhoud van de Zuidas. Hoewel er veel in het gebied wordt gebouwd, weet het stadsdeel een hoog beheersniveau te realiseren, zo luidde het juryrapport. Ook is het stadsdeel actief betrokken bij de voorlichting aan de bedrijven over de werkzaamheden die aan de wegen plaatsvinden, zoals in Vivaldi.

Wethouder Koldenhof ontving de OROM-wisseltrofee 'Bergen verzetten', die is ontworpen door kunstenares Corry Ammerlaan-Van Niekerk. Het beeldje symboliseert de zware arbeid die moet worden verricht om de Amsterdamse bedrijventerreinen te onderhouden. Verder is er woensdagmorgen op de werf van het stadsdeel aan de Van Heenvlietlaan 50 een bord onthuld. Daarop staat vermeld dat het Stadsdeel ZuiderAmstel de winnaar is van de ORAM-prijs 2006.

De dienst Westpoortbeheer van de gemeente Amsterdam scoorde voor het onderhoud van de gebieden Sloterdijk I, II en III een 8,5 en voor het beheer van Teleport een 8. Daarmee is Westpoort, vlak achter de Zuidas geëindigd. Westpoortbeheer heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de verbetering van de Sloterdijkterreinen. Daarbij waren ook de ondernemers betrokken. Ook worden er innovatieve methoden bij de aanbesteding van werken gebruikt. Westpoortbeheer won vorig jaar de ORAM-prijs 2005.

De ORAM-prijs voor het best onderhouden bedrijventerrein is een initiatief van de Ondernemersvereniging ORAM, dé belangenorganisatie van het Amsterdamse en regionale bedrijfsleven. De wisselprijs is in 2001 ingesteld om aan het beheer van de Amsterdamse bedrijventerreinen die aandacht te geven die het verdient. Sinds de invoering van de prijs is de kwaliteit van de zestien gebieden sterk verbeterd. De bedrijfsterreinen worden om de drie maanden onderworpen aan een Kwaliteit Beheer Bedrijventerreinen meting.
Provincie:
Tag(s):