zaterdag, 8. april 2006 - 12:40

Stenengooier door getuigen aangehouden

Arnhem

Een 23-jarige Arnhemmer is donderdagavond door enkele omstanders aangehouden nadat hij met stenen naar een rijdende auto zou hebben gegooid. De automobilist, een 34-jarige vrouw uit Arnhem, was daarbij met de schrik vrijgekomen.

Volgens de gedupeerde Arnhemse reed ze rond half negen over de John Frostbrug en hoorde ineens een flinke knal. Kort daarop zag ze iemand naast de rijbaan wegduiken. Kort daarop stelde de Arnhemse vast dat haar auto schade had opgelopen. Toen de vrouw de man naast de rijbaan wilde aanspreken zette deze het op een lopen. De Arnhemse zette daarop de achtervolging in.

Op de Bolderikstraat kon de man worden achterhaald. Maar de man slaagde erin weer weg te komen. Daarop schoten enkele omstanders te hulp die de man in de kraag wisten te vatten. De Arnhemmer bleek onder invloed van alcohol en werd aan gewaarschuwde agenten overgedragen. De Arnhemmer heeft inmiddels bekend met een steen naar de rijdende auto te hebben gegooid en is weer op vrije voeten. Justitie besloot de man te dagvaarden.
Provincie:
Tag(s):