vrijdag, 22. december 2006 - 19:41

Zedendelict na 14 jaar opgelost

Weert

Een zedendelict dat in 1992 in Weert heeft plaatsgevonden, is met de aanhouding van een 46-jarige man uit Zaandam na 14 jaar opgelost. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

De man sprak in 1992 in de maaspoort in Weert een 10-jarig meisje aan. De destijds 31-jarige Zaandammer deed zich voor als politieagent en lokte het meisje met een smoesje mee in het Oude Schuttenstraatje. Daar bedreigde hij het slachtoffertje met een mes en verrichte sexuele handelingen. Na afloop bedreigde de verdachte het meisje weer en knoopte haar veters aan elkaar om te voorkomen dat ze kon vluchten. De politie heeft de zaak destijds niet kunnen oplossen.

De politie kwam de verdachte nu op het spoor doordat er een tijd geleden van hem in een Huis van Bewaring DNA werd afgenomen. De Zaandammer zit een straf uit in de gevangenis in Heerhugowaard voor een ander zedendelict. Het afgenomen DNA-materiaal is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en daar kwam het DNA overeen met het destijds aangetroffen DNA bij het slachtoffertje. Daarop is de verdachte man aangehouden en is vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris en is in bewaring gesteld. De politie heeft het slachtoffer inmiddels in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):