dinsdag, 21. november 2006 - 13:28

Zwaargewonde na steekpartij Rembrandtplein

Amsterdam

In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 november raakte een 30-jarige Amsterdammer zwaargewond toen hij op het Rembrandtplein werd neergestoken. De verdachte ontkwam, maar werd na een korte zoekactie door de politie getraceerd en ingerekend. Het slachtoffer is met een steekwond in het bovenlichaam opgenomen in een ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. De recherche onderzoekt de zaak.

Even na drie uur kreeg het slachtoffer het op het Rembrandtplein aan de stok met een 23-jarige man uit Diemen. De ruzie had vermoedelijk te maken met een geldkwestie. De twist escaleerde en er ontstond een handgemeen. Daarbij trok de Diemenaar een mes en stak op zijn tegenstander in.

Het slachtoffer werd in het bovenlichaam geraakt en zakte in elkaar. Terwijl de hulpdiensten zich over de gewonde ontfermden gingen verschillende politie-eenheden op zoek naar de dader. Op de Amstel herkenden agenten de voortvluchtige, waarop hij werd ingerekend. De man bekende direct zijn betrokkenheid bij het steekincident. Het steekwapen had hij nog op zak. De verdachte is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):