donderdag, 24. mei 2007 - 9:07

Aanleg brandbronnen Nieuw Wolfslaar

Breda

De gemeente gaat zes brandbronnen aanleggen in de wijk Nieuw Wolfslaar. De verwachting is dat de werkzaamheden halverwege week 22 (omstreeks 1 juni) beginnen. Per brandbron is de aanlegtijd ongeveer drie werkdagen. Op de achterzijde van dit bericht zijn de zes locaties voor de brandbronnen aangegeven.

De brandweer maakt gebruik van brandbronnen als er onvoldoende leidingwater in de directe omgeving aanwezig is om een brand te blussen. De brandbron is een circa 80 meter lange in de grond aangebrachte pvc-buis die vol met grondwater zit. De bron is afgedekt met een putdeksel, gelijkend op een rioolputdeksel. Dit deksel is rood geschilderd. De brandweer wijst de plaatsen in de stad aan waar brandbronnen moeten liggen.

Om een brandbron aan te leggen komt een speciale boorwagen. Deze boort met water een boorgat van zo’n 80 meter diep en ongeveer 50 centimeter doorsnee. Vervolgens worden er PVC-buizen met een doorsnee van 40 centimeter in delen van 5 meter in aangebracht. Rondom de buis is een afdichting met grind. Als de buis geplaatst is en het grind aangebracht, komt hierop het rode brandbronputdeksel.

De werkzaamheden voor de aanleg van een brandbron duren ongeveer drie werkdagen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 19.00 uur. Hinder kan bestaan uit het geluid van de (geluidsarme) motoren die het water verpompen. Ook is er ruimte nodig voor de boring, de boorwagen en de opslag van grind. De straten hoeven echter niet afgesloten te worden voor verkeer.
Provincie:
Tag(s):