donderdag, 22. februari 2007 - 23:37

Ajax redt het net niet tegen Werder Bremen

Ajax is er niet in geslaagd om de achste finales van de UEFA Cup te halen. In Amsterdam werd het weliswaar 3-1 voor de ploeg van Ten Cate, maar door de 3-0 in Bremen gaat Werder alsnog door naar de volgende ronde.

De ploeg was ondanks het verlies in de uitwedstrijd in de eigen ArenA nog dicht bij plaatsing voor de volgende ronde. Ajax begon zeer aanvallend aan de partij tegen Werder Bremen. Door defensieve problemen moest Ten Cate voor deze variant kiezen. Het bracht de Amsterdammers echter nog bijna naar de volgende ronde.

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Leonardo. De openingsgoal was verdiend, maar de tegentreffer van Hugo Almeida volgde al snel na geklungel in de Amsterdamse defensie.

Bij 1-1 bleef het de eerste helft. Werder Bremen verzuimde het eerste bedrijf om plaatsing voor de volgende ronde definitief veilig te stellen. De ploeg van trainer Thomas Schaaf kreeg zodoende in de tweede helft enkele hachelijke momenten te verwerken.

Ajax begon het eerste kwartier slap aan de tweede helft, maar herstelde zich in het restant van de wedstrijd zeer goed. De ploeg van Ten Cate ging steeds beter spelen en dit resulteerde in doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Ryan Babel.

Doelman Wiese hield daarna zijn ploeg Werder Bremen op de been met enkele knappe reflexen op doelpogingen van Huntelaar en Perez. Ondanks het goede spel bleef Ajax na negentig minuten voetbal met lege handen in de ArenA achter. Voor de Amsterdammers rest nu alleen nog de competitie en de KNVB-beker.