vrijdag, 16. maart 2007 - 15:45

Arrestant kortstondig op vrije voeten

Sittard-Geleen

Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft vanmorgen tijdens het overbrengen naar een arrestantenauto bij het politiebureau in Sittard kans gezien om te ontsnappen. Hij kon korte tijd later weer door de politie worden aangehouden.

De man, die verdacht wordt van het plegen van meerdere strafbare feiten - waaronder enkele gevallen van diefstal met geweld -, zou vanmorgen vanuit het politiebureau in Sittard naar de Arrondissementsrechtbank in Maastricht worden overgebracht. Op het moment dat hij op de binnenplaats van het politiebureau naar een gereedstaande arrestantenbus werd gebracht, zette hij het plotseling op een rennen. Via een kleine ruimte tussen de rolpoort van de binnenplaats en het politiebureau wist de man weg te komen.

De politie ging direct naar hem op zoek. Toen het bericht binnenkwam dat een man een bestelwagen had gestolen op de Helstraat in Sittard, kwam de politie hem weer op het spoor. Korte tijd later kon hij worden aangehouden in een pand aan de Rembrandtstraat in Sittard. Hij is alsnog overgebracht naar de rechtbank in Maastricht.
Provincie:
Tag(s):