zondag, 21. januari 2007 - 21:45

Arsenal in blessuretijd langs Man Utd

Arsenal heeft de Engelse topper tegen Manchester United op spectaculaire wijze gewonnen. The Gunners bogen in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Het leek er lange tijd op dat de ploeg van manager Sir Alex Ferguson de koppositie in het Premiership zou verstevigen. Wayne Rooney kopte in de 53ste minuut raak uit een voorzet van Patrice Evra.

Arsenal voerde de druk steeds verder op, maar werd nauwelijks echt gevaarlijk. Pas in de 83ste minuut werd de United-defensie in verlegenheid gebracht. De gelijkmaker kwam van de voet van Robin van Persie. De Nederlander begon op de bank vanwege een enkelblessure, maar kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. Uit een voorzet van Tomas Rosicky, doorgehakt door Thierry Henry, reageerde Van Persie attent bij de tweede paal en verraste doelman Edwin van der Sar. Het was alweer zijn elfde seizoenstreffer.

Drie minuten in blessuretijd kopte Henry zelfs nog de bevrijdende treffer binnen op een voorzet van Emmanuel Eboue. Van der Sar ging hierbij niet vrijuit.

Van Persie heeft aan het duel wel een gebroken middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet overgehouden. Dat wees een scan uit die direct na afloop in het stadion werd gemaakt.

De aanvaller van Arsenal raakte geblesseerd toen hij de 1-1 maakte en vervolgens verkeerd terecht kwam.