vrijdag, 23. maart 2007 - 19:40

Avondje Topblaasmuziek uit eigen regio

Eindhoven

De Eindhovense Philips Harmonie staat al jaren garant voor symfonische blaasmuziek van het hoogste niveau. Ook op het komend voorjaarsconcert wordt het weer genieten (geblazen). Voor de pauze met een klassiek programma van Russische komaf, na de pauze met easy listening en veel swingende bigband muziek plus een aantal geweldige solisten.

De Belgische saxofoonvirtuoos Norbert Nozy is er één van. Nozy, die de laatste jaren vooral grote naam heeft gemaakt als dirigent zal speciaal voor de Philips Harmonie laten horen waarom hij tot één van 's werelds beste saxofonisten gerekend mag worden in 'Capriccio for Altsax and band' van G. Kalinkovic.

Gé Titulaer zingt na de pauze een drietal nummers, begeleidt door de Philips Harmonie . Voor sommigen mag hij dan alleen bekend zijn als de vader van Idols-winnaar Boris, zelf is hij meer dan uitstekend in staat een lekker nummertje te swingen. En uit eigen gelederen hoort u de onvolprezen klarinettist Guido van de Ven in Doina.

De Philips Harmonie staat tijdens het voorjaarsconcert onder leiding van haar vetrouwde chefdirigent Pierre Kuypers en de jonge talentvolle Belgische dirigent Matty Cilissen.
Provincie:
Tag(s):