zondag, 28. oktober 2007 - 22:11

AZ neemt de drie punten mee bij NAC

In Breda behaalde AZ haar eerste uitoverwinning van het seizoen. Het versloeg NAC met 2-3. De ploeg uit Alkmaar kwam al vroeg op voorsprong, door Barry Opdam die op de juiste plaats stond na een vrije trap van Cziommer en de rebound binnen tikte. AZ bleef vervolgens aandringen, maar door het ontbreken van goede combinaties kwam NAC onder de druk vandaan. Lurling maakte gelijk en NAC kreeg het heft in handen. De inbreng van Ari, die inviel voor de gekwetste Martens, zorgde er voor dat AZ de wedstrijd naar zich toe trok.

Vroeg in de tweede helft maakte oud-NAC-er Jenner de 1-3, zodat de overwinning binnen handbereik kwam. AZ wist de afgelopen vijf wedstrijden niet te winnen. Het zal in het achterhoofd zeker een rol hebben gespeeld toen Lurling tien minuten later een penalty benutte, nadat uitgerekend Jenner in het eigen strafschopgebied Stam naar de grond bracht. NAC voelde dat er meer te halen viel en lanceerde aangevuurd door het publiek een offensief.

Goede kansen op de gelijkmaker kwamen er vervolgens voor Amoah en Lurling, de gevaarlijkste man aan NAC zijde. Amoah kopte echter over en Lurling toonde zich minder koel dan hij eerder had gedaan. Aan de andere kant waren er onder andere mogelijkheden voor El Hamdaoui, die in scoringspositie de bal niet goed wist te raken. Geen van de kansen werden benut, waardoor het bleef bij 2-3.

Het tot dusverre verassend presterende NAC verliest hiermee de aansluiting met de top vier. In Alkmaar zullen de punten daarentegen welkom zijn. Van wervelend combinatiespel was geen sprake, en ook aanvallend miste het kracht, maar het vertrouwen zal zeker toenemen na het behalen van de broodnodige overwinning. Al moet de club het nog steeds doen met een positie in het rechterrijtje, een positie waarmee ze in Alkmaar zeker niet blij zullen zijn.