zondag, 4. maart 2007 - 16:59

AZ rolt FC Utrecht op

AZ heeft ook de tweede uitwedstrijd tegen FC Utrecht binnen vijf dagen weten te winnen. Woensdag waren de Alkmaarders met 1-2 te sterk in de beker, vandaag had de ploeg van trainer Louis van Gaal minder moeite met de Domstedelingen: 0-4.

AZ besliste het duel eigenlijk al binnen vier minuten. Eerst was het Maarten Martens in de 18e minuut die een doelpunt maakte, in de 22e minuut volgde Shota Arveladze het voorbeeld van zijn ploeggenoot: 0-2. FC Utrecht werkte hard, maar wist geen potten te breken.

In de tweede helft wandelde AZ gemakkelijk uit naar 0-4. Eerst scoorde invaller Moussa Dembele, later wist ook Danny Koevermans de fans uit Alkmaar op de banken te krijgen.

Louis van Gaal zag nog wel zijn goalscorer Dembele zwaar geblesseerd van het veld gaan. De spits had een trap in zijn borst gekregen van doelman Michel Vorm en kreeg ademhalingsproblemen. De aanvaller moest worden gewisseld en ging zwaar aangeslagen het veld af. Na afloop bekende de trainer, dat het toch wel mee lijkt te vallen. Wellicht kan hij Dembele aanstaande donderdag weer inzetten in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Newcastle United.

AZ is door de winst overigens wel opgeklommen naar de tweede positie op de ranglijst. De roodhemden staan nu nog acht punten achter op koploper PSV.