donderdag, 22. maart 2007 - 10:23

Boek over markante Harderwijkers en Hierdenaren

Harderwijk

Vijftig markante Harderwijkers en Hierdenaren met een even markant levensverhaal zijn samengebracht in het boek ‘Markant – 50 Harderwijkers en Hierdenaren’, een nieuwe uitgave in de Harderwijk Reeks. De officiële boekpresentatie is zaterdag 14 april in kunstcentrum Catharinakapel. ‘

Markant – 50 Harderwijkers en Hierdenaren’ schetst in verhaal- en vertelvorm de betekenis voor de lokale samenleving van bekende en minder bekende stads- en dorpsgenoten, van eind jaren veertig tot nu. Zestig jaar recente geschiedenis, kleurrijk tot leven gebracht via alledaagse en geenszins alledaagse levensverhalen van meerdere generaties Harderwijkers en Hierdenaren. Van Eibert den Herder tot Theo Bos.

De verhalen in ‘Markant’ zijn geschreven door schrijvers en journalisten met een sterke binding met Harderwijk en Hierden en hun inwoners. De auteurs zijn er geboren en getogen, zijn of waren er woonachtig of hebben er enige jaren gewerkt. Bij elk verhaal in het boek staat een pentekening van de geportretteerde Harderwijker of Hierdenaar gemaakt door tekenaar Cas Hofstee. Samensteller van het boek is Jos Kunne. Initiatiefnemer is de uitgeefcommissie van de Harderwijk Reeks, uitgever van een reeks boeken over historisch Harderwijk.

Tijdens de boekpresentatie in de Catharinakapel zijn alle auteurs aanwezig en, op een enkeling na, alle nog in leven zijnde geportretteerden. Van vrijwel alle overleden geportretteerden zijn partners, kinderen of kleinkinderen aanwezig.
Provincie:
Tag(s):