woensdag, 14. maart 2007 - 14:59

Boekenweek ook in Flevoland gestart

Almere

Het motto van de Boekenweek 2007 is Lof der Zotheid – Scherts, Satire en Ironie. Een dikke week lang, van 14 tot en met 24 maart, staat humor in de literaire wereld in al zijn vormen centraal.Hoogtepunt van de Boekenweek in Almere is de speciale dag ‘Lof der Zotheid’ op zondag 18 maart in gebouw Corrosia. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden hier genieten van optredens van Kamagurka, Bart Chabot en Remco Campert. Almeerse schrijvers en dichters verzorgen voordrachten en er is een speciaal muziekprogramma van het Apollo Ensemble.

Tijdens de 'Lof der Zotheid-dag' opent Jörgen Raymann de dag om 12.15 uur in de Roestbak. Een kwartier later betreedt de Vlaamse cabaretier en cartoonist Kamagurka het podium (maximaal 190 plaatsen beschikbaar). Om 14.00 uur en 15.30 uur verzorgen Bart Chabot en Remco Campert een uniek gezamenlijk optreden, waarbij zij ondermeer voordragen uit eigen werk.

Parallel aan de optredens in de Roestbak gebeurt er deze middag nog veel meer in het Corrosia-gebouw. In Cultureel Centrum Corrosia is een tentoonstelling te zien met cartoons en ander werk van Kamagurka. Maar het is ook de plek waar Almeerse schrijvers en dichters voordragen uit eigen werk. Maria van Daalen zal iedereen op eigen wijze voorstellen aan het publiek. Het Apollo Ensemble wisselt de literaire voordrachten af met een speciaal samengesteld muziekprogramma ‘Snaren en Pijpen’.

Wie zelf aan de slag wil gaan met het schrijven van satirische teksten, kan meedoen aan een workshop van ‘Loesje’. Het aantal plaatsen is beperkt. Mensen die zich willen inschrijven, kunnen terecht bij de cultuurbalie van de Bibliotheek in Almere Stad. Uiteraard is het mogelijk deze dag een boek te kopen en te laten signeren. En wordt er een boek gekocht, dan hoort daar vanzelfsprekend het gratis boekenweekgeschenk 2007 bij, geschreven door Geert Mak. Op vertoon van het boekenweekgeschenk kunnen bezoekers van 11.30 tot 18.00 uur gratis met de stadsbus reizen naar de Markt (het centrum) in Almere Haven en terug.

Kaarten zijn voor dez dag kosten €5,- en zijn te koop in de voorverkoop bij boekhandels Dekter, de Ark en Selexyz/Scheltema en bij de cultuurbalie in Bibliotheek Stad. Op de dag zelf is er verkoop vanaf 11.30 uur aan de deur. Gebouw Corrosia is te vinden op Markt 1 in het centrum van Almere Haven. De dag wordt georganiseerd door Bibliotheek Almere, literair genootschap ‘eindig laagland’, de boekhandels Libris de Ark, Dekter, Selexyz/Scheltema en Cultureel Centrum Corrosia
Provincie:
Tag(s):