maandag, 1. januari 2007 - 16:41

Brandjes kenmerken jaarwisseling in Drenthe

Regio

De jaarwisseling in Drenthe kenmerkte zich door veel brandjes van brievenbussen en afvalcontainers. Daarnaast waren er veel vernielingen aan ruiten van huizen, bedrijven en auto's. De brandweer moest tijdens oud en nieuw 55 keer uitrukken en bij de meldkamer van de politie kwamen 769 meldingen binnen.

Tijdens het afsteken van illegaal vuurwerk is zondagavond een 13 - jarig meisje uit Buinen in haar woonplaats ernstig gewond geraakt aan haar hand en borst. Ze is per amulance overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Een 17 - jarige jongen uit Tweede Exloërmond raakte in zijn woonplaats gewond tijdens het carbidschieten. De melkbus die hij gebruikte knalde zondagavond tegen hem aan. hij is met onbekend letsel over gebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Tijdens ongeregeldheden op de Brink in Gieten, na aanleiding van een conflict tussen jongeren en een buurtbewoner, werd een 17-jarige jongen uit die plaats verzocht zich te verwijderen. Hij voldeed hier niet aan waarna hij met behulp van de politie en hond werd aangehouden en ingesloten. Verder werden uit de groep jongeren nog twee personen aangehouden

In de Marsdijkhal in Assen werden in de nacht van zondag op maandag tijdens een voor de jeugd georganiseerd feest twee aanhoudingen verricht. Tegen een 20-jarige Assenaar werd aangifte van mishandeling gedaan door een 17-jarige plaatsgenoot. De 20-jarige verdachte werd aangehouden. Een 17-jarige Assenaar die zich zeer vervelend gedroeg in de Marsdijkhal werd gevorderd zich te verwijderen. Toen hij dat niet wilde en zeer recalcitrant gedroeg werd hij aangehouden en ingesloten.

Tijdens de oud- en nieuwviering zijn veel vuurwerkpistolen in beslag genomen, met name in Zuid-Oost Drenthe. De politie wist verdachten aan te houden in onder meer Klazienaveen, Emmer Compascuum en Erica. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):