dinsdag, 30. januari 2007 - 13:31

Carjacker aangehouden

Scheemda

De politie heeft een 37-jarige man uit Zuidbroek aangehouden op verdenking van beroving van een auto en een poging daartoe. Op 30 oktober 2006 werd aan de Hogeweg in Scheemda een 64-jarige vrouw uit Westerlee gesommeerd uit haar auto te stappen en haar sleutels af te geven. De vrouw begon te schreeuwen, waardoor de man er vandoor ging. Een dag later probeerde de man het opnieuw aan de Noordersingel in Hoogezand.

Hier liep een 29-jarige vrouw uit Doezum naar haar geparkeerde auto. Toen zij instapte en de deur dicht wilde doen, werd zij door een man beetgepakt en uit haar auto getrokken. Hierdoor viel ze en op de grond kreeg ze nog enkele klappen. Hij wist haar sleutels te bemachtigen, stapte in en reed weg. De auto werd als gestolen geregistreerd.

De auto en de man werden vervolgens in Sarajevo aangetroffen. De man is daar aangehouden en inmiddels uitgeleverd aan Nederland. In de woning van de man zijn bij een huiszoeking bovendien diverse ingrediënten voor explosieven aangetroffen. De man is voorgeleid en zit op moment vast voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):