zondag, 25. februari 2007 - 20:05

Dance-event Flockers rustig verlopen

Arnhem

Het dance-event Flockers in het Arnhemse Gelredome is volgens de politie rustig verlopen. Op een enkel opstootje na waren er geen ongeregeldheden.Wel heeft de politie 220 personen aangehouden wegens het bezit van verdovende middelen. Op twee na zijn alle arrestanten weer op vrije voeten. Het evenement dat zaterdag en de daaropvolgende nacht werd gehouden telde omstreeks 18.000 bezoekers.

Volgens de politie was er over het algemeen sprake van een goede sfeer; ook de samenwerking met de organisatie was in goede orde verlopen.

Voor het toezicht zette de politie in totaal 86 agenten in. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van vier drugshonden. Bij de aangehouden personen werden softdrugs (wiet) en harddrugs (waaronder XTC en cocaïne) aangetroffen. In de meeste gevallen ging het om gebruikers-hoeveelheden.

Van de aangehouden personen werd in 143 gevallen de zaak om die reden geseponeerd. In totaal 51 personen kregen een dagvaarding, 24 personen kregen een geldboete die gelijk werd betaald. Twee verdachten zitten nog vast, zij worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Tegen het eind van het evenement (omstreeks half vijf) werd een 21-jarige Arnhemmer aangehouden wegens bedreiging en mishandeling. Hij zou bij een ruzie een 29-jarige man uit Huissen gedreigd hebben iets aan te doen. Even later zou hij met een nog onbekend scherp voorwerp hebben uitgehaald waarbij de Huissenaar lichtgewond raakte.
Provincie:
Tag(s):