woensdag, 28. februari 2007 - 16:18

Dieuwertje Blok leest Hartsvriendjes voor in het azM

Maastricht

Dieuwertje Blok bekend van onder meer het Sinterklaas-journaal las woensdag voor op de kinderafdeling van het azM. Kris Krokodil, de hoofdpersoon uit het boekje ‘Hartsvriendjes’ van de Nederlandse Hartstichting,presenteerde persoonlijk voor het eerst in Limburg dit hartverwarmende boekje voor kinderen met een hartafwijking.
Daarnaast presenteerde hij hoogstpersoonlijk ook zijn eigen ‘Kris-taart’.

Voor kinderen met een aangeboren hartafwijking en hun ouders, broertjes en zusjes geldt dat de diagnose een grote klap is. Een groot deel van deze kinderen heeft één of meerder operaties nodig. De periode rondom zo'n operatie is spannend en ingrijpend. De meeste kinderen blijven ook na de operaties bij een specialist onder controle en hebben in meer of mindere mate last van hun aandoening. Een hartafwijking blijft een rol spelen in hun leven en in dat van hun ouders en hun omgeving.

De behoefte aan informatie bij kinderen èn ouders is groot. Daarom heeft het Kinderhartenfonds het boekje 'Hartsvriendjes' gemaakt: een (voor)leesboekje voor jonge kinderen met een aangeboren hartafwijking. Dit boekje biedt ouders handvatten om met hun kind over de ingrijpende zaken te praten die dit kind al op jonge leeftijd meemaakt en is ook te gebruiken op de school waar een kind met een aangeboren hartafwijking naar toe gaat.
Hoofdpersoon in het boek is Kris, een krokodilletje met een hartafwijking waaraan hij is geopereerd. Dat is te zien aan zijn litteken op zijn borst. Ook Kris is woensdag present op de poli en op de kinderafdeling.
Provincie:
Tag(s):