vrijdag, 1. juni 2007 - 17:35

Dieven mikten op koper maar stalen blik

Gilze-Rijen

Onbekenden hebben de afgelopen dagen twaalf koperkleurige bladen weggehaald van kunstwerk De Margrieten in Rijen. De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie. Burgemeester Roep is zeer ontstemd over deze gang van zaken. 'Het kunstwerk staat symbool voor de verbondenheid van de vier kernen van de gemeente Gilze en Rijen; Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten en staat op een markant punt aan de rand van de kern Rijen'.

De gemeente vermoedt dat de daders denken dat het kunstwerk is gemaakt van koper. In dit verband benadrukt de gemeente dat de platen wel koperkleurig zijn, maar dat er geen koper in het kunstwerk verwerkt is. De platen hebben in dit opzicht weinig economische waarde.

Om meer schade aan het kunstwerk te voorkomen treft de gemeente maatregelen om herhaling te voorkomen.

Eerder dit jaar werd er ook al een plaat vermist, maar die werd toen snel teruggevonden. Het vermoeden bestaat dat er toen sprake was van vandalisme. Ook toen deed de gemeente aangifte bij de politie. Verder is de verlichting rondom het kunstwerk al enkele malen vernield.

Het kunstwerk is in 2006 gerealiseerd en eind 2006 overgedragen aan de bevolking van Gilze en Rijen. Het metershoge kunstwerk is een schepping van de Hultense Kunstenaar Paul Veroude.
Provincie:
Tag(s):