zondag, 1. april 2007 - 13:43

Doorgedraaide man gijzelt vrouw

Enschede

Op vrijdag 30 maart, rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat er iemand door zou draaien in een woning aan de Markveldebrink. Ter plaatse werd de deur niet opengedaan. De agenten kregen vervolgens van de meldkamer te horen dat er inmiddels klappen zijn gevallen in de woning. Zij besluiten een raam in te slaan om de woning binnen te komen. In de woning zien zij dat een 31-jarige Enschedeër een 46-jarige Enschedese vrouw in gijzeling hield door haar twee messen op de keel te zetten.

De agenten praten op de man in en uiteindelijk laat hij met veel tegenzin de messen vallen. Op het moment dat de vrouw van hem weg wil lopen grijpt de man haar weer vast. Op dit moment komt de diensthond van één van de agenten in actie en bijt de gijzelnemer in de onderarm. Hierdoor kan een agent de vrouw naar zich toetrekken en de gijzeling beëindigen.

De 31-jarige verdachte is aangehouden en na behandeling van de bijtwond in het ziekenhuis, wordt de verdachte voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):