zondag, 1. april 2007 - 16:43

Feestavond uit de hand gelopen

Akersloot

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een massale vechtpartij in een feestzaal op de 1e verdieping van Hotel Akersloot aan de Geesterweg. Tijdens een optreden van een Amsterdamse volkszanger was er tussen de 200 gasten ruzie ontstaan waarschijnlijk om aandacht van een vrouw op de dansvloer.

De politie riep assistentie en er kwamen zo’n 20 politie-eenheden op af, waaronder enkele uit Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Toen de agenten binnen kwamen was het zeer onrustig en keerden enkele gasten zich tegen de agenten. Een agent liep diverse klappen op. Een andere agent brak een vinger. Er werd pepperspray gebruikt en er werd een diensthond ingezet. Een gast die zich tegen de politie verzette werd door de politiehond gebeten. Hij werd aangehouden en behandeld in het ziekenhuis.

In totaal werden er vijf mannen als verdachte aangehouden. Ze zijn 47, 61, 34, 22 en 19 jaar oud en komen respectievelijk uit Heerhugowaard, Leiden, Heerhugowaard, Amsterdam en Haarlem. Ze zijn ingesloten in verband met het nader onderzoek en worden vanmiddag in verzekering gesteld.

Na de aanhoudingen keerde de rust weer en mochten bezoekers het terrein gecontroleerd verlaten. De samenwerking tussen de politie en de leiding en personeel van het hotel verliep goed. Er wordt een onderzoek ingesteld en meerdere aanhoudingen zijn niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):