vrijdag, 19. januari 2007 - 9:37

Geen grote problemen tijdens storm in Groningen

Regio

De hevige storm van donderdag heeft ook in de provincie Groningen voor overlast gezorgd. Bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen kwamen ongeveer 250 meldingen binnen.
In de meeste gevallen ging het om loszittende dakplaten en omgewaaide bomen. Op de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen was extra personeel aanwezig om alle binnenkomende meldingen te verwerken.

Nagenoeg alle brandweerkorpsen in de provincie zijn uitgerukt voor de stormschade. Regiopolitie Groningen heeft politieagenten van de middagdienst tot aan het einde van de storm in dienst gehouden. Hierdoor kon de politie met een dubbele capaciteit alle stormmeldingen snel en goed afhandelen.

De storm heeft schade aan gebouwen en andere plaatsen in de provincie veroorzaakt. Voor zover bekend zijn in de provincie Groningen geen gewonden door de storm gevallen. De brandweerkorpsen en politie-eenheden in de provincie Groningen zijn donderdag tot 23.00 uur 175 keer uitgerukt om hulp te verlenen.

Het haventerrein in Lauwersoog kwam bijna onder water te staan. De politie heeft zodoende het terrein afgezet. Ook moest de snelweg A7 bij Hoogkerk in de richting van Drachten anderhalf uur afgezet geweest. Dit door een groot verkeersbord dat dreigde om te waaien. Na het omtrekken van het bord werd de weg weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):