woensdag, 7. februari 2007 - 9:10

Gemeentelijke onderscheiding voor Willeke Alberti

Amsterdam

Dinsdag heeft de in Amsterdam geboren en getogen Willeke Alberti het Ereteken van Verdienste ontvangen uit handen van de wethouder Cultuur, Carolien Gehrels. De populaire zangeres en actrice zit vijftig jaar in het vak en viert dit met haar jubileumshow ‘Goud’ in Carré.

Op 11-jarige leeftijd debuteerde Willeke Alberti in de musical Duel om Barbara. Haar eerste plaatje ‘Zeg pappie ik wilde u vragen’ zong ze in 1958 met haar vader zanger Willy Alberti. In de jaren zestig was Willeke vooral bekend als zangeres en had ze een eigen televisieshow met haar vader Willy. In de jaren zeventig speelde ze de titelrol in de speelfilm ‘Rooie Sien’. Na een aantal jaren uit de schijnwerpers, keerde Willeke eind jaren tachtig terug, en opnieuw werden haar platen met goud bekroond.

Tijdens haar carrière heeft Willeke Alberti zich vaak, door middel van de keuze van haar repertoire, ingezet om Amsterdam te promoten. Zij treedt regelmatig om niet op bij concerten voor goede doelen zoals het Aidsfonds, het Ronald McDonaldhuis, het Rode Kruis, e.a. Verder heeft de door Willeke Alberti opgerichte stichting Willeke Alberti foundation tot doel om, door middel van het organiseren van uiteenlopende culturele activiteiten, de levenskwaliteit van senioren, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren.
Categorie:
Tag(s):