woensdag, 24. januari 2007 - 13:30

Grote actie op crimineel samenwerkingsverband

Maasdriel

Dinsdag heeft de Regionale Recherche van de Politie Gelderland-Zuid in zes plaatsen, te weten Maasdriel, ’s-Hertogenbosch, Ophemert, Heerewaarden, Asperen en Hedel, doorzoekingen verricht en daarbij twee vrouwen en zes mannen aangehouden.

Bij deze grote actie is beslag gelegd op zes woningen en een bankrekening (73 duizend euro), enkele tonnen contant geld (tweehonderd vijftigduizend euro), 45 kg. wiettoppen en ongeveer 5600 wietplanten. Ook werden enkele auto’s in beslag genomen. Vermoedelijk zijn deze goederen verkregen uit criminele activiteiten.

De actie startte dinsdagochtend om 04.00 uur en duurde de hele dag. Daarbij waren tachtig politiemensen betrokken, waaronder deskundigen van de financiële recherche. De aanhoudingen vonden plaats na een langdurig voorbereid onderzoek, gericht op het ontmantelen van een crimineel samenwerkingsverband.

De groep zou zich bezig houden met het kweken en exporteren van softdrugs, het plegen van verschillende milieudelicten (met name veelvuldig overtreden van vergunningsvoorschriften), mensenhandel (het meenemen van Poolse prostituees naar Nederland), valsheid in geschrifte en het witwassen van crimineel geld.

De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit de gemeenten Maasdriel, Neerijnen, Lingewaal en Den Bosch. Hun leeftijd varieert van 24 tot 58 jaar.

Een deel van de criminele activiteiten concentreerde zich rond een afvalverwerkingsbedrijf. Bij dit bedrijf is ook een partij asbest aangetroffen.

In een eerdere fase van het onderzoek zijn verdovende middelen onderweg naar Duitsland onderschept. Dit was in januari 2006 waarbij twee personen zijn aangehouden. Daarbij werd toen 64 kg. wiet in beslag genomen. Een van die verdachten is vandaag wederom aangehouden. In het onderzoek is intensief samengewerkt met onder andere de Duitse politie. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht.
Provincie:
Tag(s):