woensdag, 23. mei 2007 - 9:06

Grote geldbedragen bij verkeerscontrole 'Ochtendgloren'

Rijssen/Holten

Afgelopen nacht heeft de politie in samenwerking met andere opsporingsinstanties op de A1, in de gemeente Rijssen-Holten, de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Bij deze controle is een geldbedrag van 32.800 euro inbeslaggenomen bij een Poolse man woonachtig in Nederland.

De belastingdienst, die eveneens bij de verkeerscontrole aanwezig was, inde 10.823 euro en nam 4 voertuigen in voor een te vorderen belastingschuld van in totaal 148.469 euro.

In totaal zijn er 750 personenauto’s en 27 vrachtauto’s gecontroleerd. Er zijn 68 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen, waaronder een passagier die lag te slapen in een aanhangwagen. Langs de radarcontroles reden 963 bestuurders te hard. Van vier bestuurders is het rijbewijs ingevorderd in verband met het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 205 km/uur.In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Voor de duur van de controle was deze locatie aangewezen als veiligheidsrisicogebied en vonden er preventieve fouilleringen plaats.
Provincie:
Tag(s):