vrijdag, 2. februari 2007 - 21:16

Help Sri Lanka Nu!

Winterswijk

Op de Stegemanschool te Winterswijk is in de maand december een kaartenactie georganiseerd. Alle kinderen van de school hebben tekeningen gemaakt met als onderwerp kerst. Hieruit zijn per groep de mooiste tekening gekozen voor een pakketje van 8 kerstkaarten.

Deze zijn door de kinderen verkocht aan ouders, opa’s oma’s, buren, familie of andere vrienden. De opbrengst van deze kaarten was voor een goed doel. De Stegemanschool heeft een speciale band met de stichting “Help Sri Lanka Nu�. Bianca en Ravi Thangathurai zijn de ouders van Steven uit groep 8.

Zij hebben samen met anderen de stichting opgericht en al veel hulp naar het vaderland van Ravi kunnen sturen. Er hoefde dus niet lang nagedacht te worden over de bestemming van de opbrengst. Er is dringend behoefte aan hulp bij de opbouw van het weeshuis Don Bosco in Sri Lanka.

Het weeshuis voor 40 kinderen is veel te klein, nu er na de tsunami van 2005 ineens 66 weeskinderen bij zijn gekomen. Met het geld, dat is verdiend met de kerstkaartenactie, kan de bouw van een keuken, een toiletgebouw met douches, studieruimte en meer slaapzalen worden voortgezet. Er kan op die manier beter voor de kinderen worden gezorgd. Ook kan er voor dit geld schoolboeken en materialen worden gekocht.
Woensdag 31 januari 2007 was het dan zover. De cheque van maar liefst € 1830,-- kon worden aangeboden aan Bianca en Ravi. Alle kinderen werden in de hal verzameld en konden zien hoe Merijn, Victor en de jarige Frank de cheque aanboden.
Bianca vertelde hoe de stand van zaken in Sri Lanka is en beantwoordde vragen van de kinderen. Ze bedankte alle kinderen heel speciaal voor het verkopen van de kaarten.

Nadat er een flink applaus was voor en door alle kinderen ging iedereen weer naar de eigen groep. Er was voor alle kinderen een speciale uitgave van de nieuwsbrief, zodat ook de ouders en nog een rustig kunnen lezen. Hierop stonden ook foto’s van het project waar de opbrengst van de actie naar toe gaat. Verder een e-mail adres stichtinghelpsrilankanu@chello.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spam-bots, U heeft Javascript nodig om dit weer te geven waar je je aan kunt melden om meer nieuws en informatie te krijgen.
Provincie:
Tag(s):