woensdag, 21. februari 2007 - 17:03

Inzameling oude autobanden van agrarische bedrijven

Regio

In zeven provincies is een grootschalige inzamelingsactie gestart van oude autobanden, die overbodig zijn geworden op agrarische bedrijven. Vandaag de dag maken veel agrariërs gebruik van andere technieken waardoor er minder autobanden nodig zijn. Ook na bedrijfsbeëindiging blijven de landschapontsierende autobanden soms op en rond het boerenerf liggen. LTO Noord Projecten heeft samen met RecyBEM deze grootschalige inzamelingsactie opgezet

Door de collectieve aanpak heeft LTO Noord Projecten ervoor gezorgd dat agrarische ondernemers hun oude banden tegen de laagste prijs op honderd procent milieuverantwoorde wijze kunnen laten herverwerken. De banden worden verwerkt tot granulaat en hiervan worden bijvoorbeeld nieuwe veiligheidstegels voor onder speeltoestellen en rubbermatten voor in ligboxenstal gemaakt. De inzamelingsactie wordt gecoördineerd door LTO Noord Projecten. Na ruim een week staat de teller van aangemelde banden al op ruim 62.000 stuks.

De inzameling richt zich op agrarische bedrijven in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Drenthe, Groningen, Friesland en Gelderland en duurt ruim een half jaar. In Overijssel en Utrecht zijn onlangs nog soortgelijke acties gehouden.
Provincie:
Tag(s):