zondag, 11. februari 2007 - 13:20

Jonge chauffeur na achtervolging aangehouden

Simpelveld

Een 16-jarige jongen uit Heerlen is in de nacht van zaterdag op zondag uur in Simpelveld aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht een personenauto te hebben bestuurd en met de personenauto de gevel van een winkelpand te hebben vernield.Twee politieagenten reden omstreeks 3:45 uur in hun patrouilleauto op de Beitel, toen zij een personenauto met vijf inzittenden zagen.

De agenten besloten het voertuig te controleren, maar toen zij een stopteken gaven, gaf de bestuurder gas en ging er met gedoofde lichten vandoor. Na een achtervolging van ruim 10 minuten troffen de agenten het voertuig aan tegen de gevel van een winkelpand op de Pleistraat in Simpelveld. Waarschijnlijk was de bestuurder de macht over het stuur verloren. De gevel bleek daarbij behoorlijke schade te hebben opgelopen. De agenten stelden in de directe omgeving een onderzoek in en kwamen al snel twee jongens tegen.

Een van de twee werd herkend als de vermoedelijke bestuurder van het voertuig. Later werden nog drie personen aangehouden die vermoedelijk ook in de personenauto hadden gezeten tijdens de achtervolging. De auto blijkt eigendom te zijn van de moeder van één van de aangehouden personen. De politie onderzoekt de zaak vandaag verder.
Provincie:
Tag(s):