dinsdag, 12. juni 2007 - 16:52

Jongetje zwaargewond door aanrijding

Amsterdam

Maandagavond 11 juni raakte een 1,5-jarig jongetje zwaargewond nadat hij op de trambaan door een passerende taxi werd aangereden. Het kind is met ernstig hoofd- en nekletsel in een ziekenhuis opgenomen.

Zijn toestand wordt omschreven als uitermate zorgelijk. De wijkteamrecherche van Bureau Nieuwezijds Voorburgwal onderzoekt de aanrijding. Even na halfnegen liep de vader met zijn zoontje op de Nieuwezijds Voorburgwal.

Het jongetje wist aan de aandacht van zijn vader te ontsnappen en kwam onverwacht op de trambaan terecht. Een passerende taxi kon een aanrijding niet meer voorkomen waarna het slachtoffertje werd geraakt. Twee ambulances en politie-eenheden verleenden eerste hulp en ontfermden zich over de vader.

Onder politiebegeleiding is het zwaargewonde kind naar een ziekenhuis overgebracht. De aangeslagen taxichauffeur is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau maar werd later op de avond heengezonden. Het Team Forensische Verkeersonderzoeken heeft de plaats van aanrijding onderzocht
Provincie:
Tag(s):