dinsdag, 12. juni 2007 - 15:49

Julianadorp aan Zee raakt Blauwe Vlag voor 2007 kwijt

Op maandag 11 juni is tijdens een Blauwe Vlag inspectie vastgesteld dat de strandlocatie Julianadorp aan Zee in de gemeente Den Helder niet meer voldoet aan de criteria van de Blauwe Vlag. De strandlocatie was niet schoon en het riool van het strandpaviljoen loosde al twee dagen rioolwater direct op het strand. Dit heeft de ANWB dinsdag bekendgemaakt.

Verzuimd was om de badgasten op deze strandlocatie en direct betrokken organisaties en overheden te informeren over deze ernstige verontreiniging. Ook waren geen maatregelen genomen om verdere vervuiling van het strand te voorkomen. Dit was voor de Blauwe Vlag coördinator aanleiding om de Blauwe Vlag voor het strandseizoen 2007 direct in te nemen.

Gezien de ervaringen van het vorig jaar heeft de Internationale Blauwe Vlag Jury aan de toekenning van de Blauwe Vlag voor 2007 voor de strandlocaties in de gemeente Den Helder nadrukkelijk voorwaarden verbonden. De gemeente Den Helder heeft naar aanleiding hiervan aangegeven voor 2007 extra maatregelen te nemen om de strandexploitatie op een hoger plan te tillen.

Ondanks de toezegging van de gemeente Den Helder blijkt nu bij de start van het nieuwe strandseizoen dat de gewenste kwaliteitsverbetering voor de strandlocatie Julianadorp aan Zee niet kan worden gehaald. Daarom is de Blauwe Vlag voor deze strandlocatie per direct ingetrokken.

De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De Blauwe vlag bestaat dit jaar 20 jaar. Het is de vierde keer sinds 1999 dat een strand een Blauwe Vlag tijdens het seizoen wordt ontnomen.
Provincie:
Tag(s):