vrijdag, 15. juli 2016 - 19:33 Update: 15-07-2016 20:15

'Dader aanslag Nice was geen radicale moslim, wel depressief en agressief'

'Dader aanslag Nice was geen radicale moslim, wel depressief en agressief'
Foto: Printscreen Youtube
Nice

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor het bloedbad in Nice, was volgens een familielid totaal geen radicale moslim.

Alcohol, drugs en varkensvlees

Volgens een neef van de ex-echtgenote ging Bouhlel nooit naar de moskee, sloeg hij zijn vrouw, dronk hij alcohol, gebruikte hij drugs en was hij zelfs gek op varkensvlees. Iets wat streng verboden is voor moslims. Dit meldt de Daily Mirror vrijdag. De 31-jarige Bouhlel was van Tuneisische afkomst, maar woonde al jren in Frankrijk. Hij was getrouwd, had drie jonge kinderen en werkte als bezorger-chauffeur. Dit heeft de Franse aanklager, belast met terreurzaken, bekendgemaakt. Volgens hem lijkt het er niet op dat de aanslag het werk is van een islamitische terreurorganisatie.

Strafblad

Autoriteiten waren er al van uitgegaan dat Bouhlel de dader was, omdat zijn identiteitspapieren waren gevonden in de cabine van de vrachtwagen. De man was officieel nog getrouwd, maar leefde sinds twee jaar gescheiden van zijn vrouw, vanwege huiselijk geweld. Het stel stond inmiddels op het punt om definitief uit elkaar te gaan en zat in de eindfase van een echtscheidingsprocedure, zo meldt de dsaily Mirror. de man woonde wel dicht bij zijn kinderen, maar was depressief omdat zijn huwelijk was mislukt. Ook zou hij al enige tijd werkloos zijn. Bouhlel was een goede bekende van de politie. Hij had een flink strafblad gevuld met geweldsdelicten en vuurwapenbezit. In maart dit jaar zou hij nog zijn veroordeeld tot zes maanden, zo weet NRC .

Lees alles over:
Categorie: