dinsdag, 6. maart 2007 - 9:41

Kameeltje geboren in DierenPark

Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is op zondagochtend 4 maart een kameeltje geboren. De geboorte werd verwacht, maar het moment van bevallen is altijd een verrassing. Het hengstje en zijn moeder maken het goed.

De jongste telg van de kamelenkudde is na een draagtijd van 13 maanden geboren in het buitenverblijf. Samen met zijn moeder heeft hij de dag buiten doorgebracht. Uit een controle die in de loop van de middag heeft plaats gevonden, bleek dat het hengstje kerngezond is en dat hij goed drinkt bij zijn moeder. Ook heeft hij een chip gekregen zodat de verzorgers hem altijd kunnen identificeren.

Het hengstje, dat de klinkende naam Harry heeft gekregen, heeft een lichte karamelkleurige vacht. Dat is het resultaat van een dekking tussen vader Nick, die donkerbruine haren heeft, en moeder Maxime, een kameel met een witte vacht. Hengst Nick krijgt nog meer nakomelingen in DierenPark Amersfoort. Merrie Sneeuwwitje verwacht binnenkort een veulen en ook van merrie Quan hebben de verzorgers het vermoeden dat ze drachtig is.
Provincie:
Tag(s):