donderdag, 19. april 2007 - 8:46

Kleine brand in cellengang politiebureau

Arnhem

Woensdagmiddag is door nog onbekende oorzaak een kleine brand onstaan in de cellengang van het politiebureau aan de Beekstraat in Arnhem. De brand werd om 15.15 uur automatisch gemeld en de brandweer was de brand om 15.40 uur meester. Het eerste blusvoertuig was drie minuten na melding ter plaatse.

De Arnhemse brandweer zette twee blusvoertuigen en een ladderwagen in. In totaal kwamen 15 brandweermensen in actie. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De brand is vermoedelijk onstaan bij persoonlijke bezittingen van een arrestant. Bij de brand was er in de cellengang sprake van rookontwikkeling. De 21 arrestanten die ingesloten zaten in die betreffende cellengang zijn overgebracht naar de luchtplaats in een andere vleugel van het cellencomplex.

De politie treft momenteel voorbereidingen om hen de komende 24 uur elders onder te brengen. De rest van het politiebureau is niet ontruimd, dit was niet noodzakelijk. De brand veroorzaakte geen noemenswaardige schade.

De technische en tactische recherche is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Hier kunnen op dit moment nog geen mededelingen over worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):