vrijdag, 23. november 2007 - 10:18

KNMI: Opvallend veel aandacht voor weersverwachting

De Bilt

Het KNMI signaleert de laatste dagen opvallend veel belangstelling voor de weersverwachting. Het nationaal instituut voor weer, klimaat en seismologie in De Bilt ziet hogere bezoekersaantallen op zijn site en op www.meteoalarm.eu voor het Europese weer. Bovendien krijgt het KNMI veel telefoontjes en e-mails met vragen over de actuele weersverwachting en de wind.

Het KNMI ziet een duidelijk verband tussen de sterk toegenomen aandacht en de voorspellingen van de Brit Piers Corbyn begin deze maand. Hij voorspelde een wat hij noemt “superstorm� met windsnelheden tot 200 km/uur in Noord-West Europa, die ook Nederland zwaar zou treffen. Zijn theorie kreeg in Nederland veel publiciteit nadat weerman Piet Paulusma op 2 november een vertaling ervan op zijn website had geplaatst. Die berichten missen iedere wetenschappelijke onderbouwing. Veel bellers zijn verontrust en stellen vragen over de kansen en gevolgen van zo’n storm.

Overigens kan het volgens de weerkundigen van het KNMI komende week best af en toe onstuimig worden, maar dat is normaal in deze tijd van het jaar. Bij extreme weersomstandigheden brengt het KNMI zoals gewoonlijk tijdig een voorwaarschuwing uit, indien noodzakelijk gevolgd door een weeralarm.
Provincie:
Tag(s):