zondag, 28. januari 2007 - 18:10

Kolonel Vleugels en zijn staf terug in Nederland

Eindhoven

Commandant Task Force Uruzgan, kolonel Theo Vleugels, en zijn staf keerden na zes maanden vanmiddag terug op vliegbasis Eindhoven vanuit het Zuid-Afghaanse Uruzgan. Minister van Defensie Henk wachtte de eenheid op. De bewindsman memoreerde het belang van de missie in de zuidelijke provincie onder leiding van Vleugels. “Belangrijk werk, voor de Nederlandse krijgsmacht, voor het Nederlands parlement. Vooral voor de mensen in de straatarme en geteisterde provincie Uruzgan. Maar ook voor de internationale rechtsorde. Want ook daar gaat het om. De hele wereld heeft er belang bij.�

Kamp vervolgde dat de missie van de Nederlanders succesvol was, vakkundig en vastberaden waarbij er werd gevochten als dat nodig was. “U heeft zich daar in Uruzgan niet uit het veld laten slaan. Niet in figuurlijke zin, maar ook niet letterlijk. Ik denk dat u daar trots op kunt zijn. U heeft het begin gemaakt van duurzame wederopbouw. Ik ben er van overtuigd dat u een stevige basis heeft gelegd voor de toekomst voor Afghanistan. Een Afghanistan dat geen schuilplaats is voor terroristen maar een land waar de eigen bevolking het heft in eigen landen heeft.

Vleugels was sinds 1 augustus commandant van de Task Force Uruzgan. Na het vertrek uit Afghanistan, vanaf Tarin Kowt, via Kanfahar en Kaboel brachten Vleugels en zijn staf nog twee dagen door op het Griekse eiland Kreta, voor een adaptatieperiode.
Provincie:
Tag(s):