zondag, 29. april 2007 - 19:44

Man aangehouden na dodelijk ongeval

Utrecht

De politie heeft een 67-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval waarbij een 23-jarige plaatsgenoot om het leven is gekomen.
Op vrijdag 27 april omstreeks 14.45 uur vond op de Rijksweg A-27 ter hoogte van knooppunt Rijnsweerd een kettingbotsing plaats waarbij zeven personenauto’s waren betrokken. Op het moment van het ontstaan van de botsing werd er door de intensiteit van het verkeer in file gereden waarbij het verkeer soms helemaal tot stilstand kwam. Kennelijk zag de 67-jarige dit niet en botste op de achterzijde van de stilstaande auto van de Utrechter. De Utrechter raakte door de botsing bekneld in zijn auto. De brandweer , een traumaheli en twee ambulances kwamen ter plaatse.

Na bevrijding uit het wrak werd de Utrechter in kritieke toestand vervoerd naar het ziekenhuis. Kort na aankomst is hij aan zijn verwondingen overleden. De 67-jarige man werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn verwondingen bleken mee te vallen. Omdat er een vermoeden bestond van het rijden onder invloed, werd bij hem een bloedproef afgenomen. Door de botsing, het instellen van een onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het weghalen van de wrakken werd de gehele A-27 in de richting van Hilversum urenlang afgesloten. De 67-jarige automobilist is in verzekering gesteld en zaterdag 28 april voorgeleid bij de officier van justitie te Utrecht.
Provincie:
Tag(s):