woensdag, 10. januari 2007 - 10:18

Man met arm vast in machine

Zutphen

Het blijft altijd een vervelende zaak als je tijdens je werk gewond raakt, maar als de hulpverlening door je collega’s bere goed is, dan kan dat de pijn alleen maar verzachten. Een 44-jarige Zutphenaar zal hier nog regelmatig aan terug denken.

De alarmcentrale kreeg dinsdag omstreeks 12.55 uur een melding dat een man bij een bedrijf aan de Hanzeweg met zijn arm vast zat in een machine. Alle hulpverleningsdiensten rukten met spoed uit. Bij het bedrijf gekomen werden zij vakkundig en snel door de mensen van de bedrijfshulpverlening opgevangen.

Deze gidsten de hulpverleners door het pand naar de onfortuinlijke werknemer en ook de ambulance kon zelfs dankzij het goede loodswerk in de betreffende bedrijfshal komen.

Het ambulancepersoneel wist het slachtoffer snel te bevrijden, waarna hij voor verdere behandeling met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer waarschijnlijk een handeling aan de machine heeft willen verrichten en daarbij vergeten is deze stil te zetten. Vervolgens werd zijn trui door de machine gegrepen en liep de Zutphenaar een behoorlijk bloedende wond op door een lopende band. Zijn collega heeft direct de noodknop in werking gesteld en alarm geslagen.

Na het ongeval is de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):