zondag, 20. mei 2007 - 15:17

Man onder invloed rijdt door na veroorzaken ongeluk

Lelystad

De politie kreeg donderdagmorgen melding dat er op de Zuiderzeelaan een auto uit de bocht was gevlogen en dat de bestuurder er vandoor zou zijn. Er zou schade aan een lantaarnpaal zijn ontstaan. Mede dankzij een getuige konden agenten naar de woning gaan van de degene die het voertuig bestuurd zou hebben.

Eenmaal in de woning, gaf een 22-jarige vrouw aan, dat zij gereden had en dat ze haar vriend - een 19-jarige man, ook uit Lelystad - verteld had dat hij niet mocht rijden. Toen ze werd aangehouden voor verlaten plaats ongeval en overgebracht werd naar het politiebureau, trok ze die verklaring in.

Vervolgens werd duidelijk dat haar vriend de wagen wel had bestuurd. Die man bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Om dat exact na te gaan, is van hem een bloedblok afgenomen, waarvan later de uitslag bekend zal worden. Bovendien bleek de man gesignaleerd te staan voor korps Amsterdam. Hem wordt in ieder geval joyriding, verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):