vrijdag, 5. januari 2007 - 21:30

Marketing Drenthe van start

Assen

Gedeputeerde Henk Weggemans (PvdA) verrichtte donderdagmiddag de start van de nieuwe organisatie Marketing Drenthe. Vol vertrouwen ziet hij de komende vier jaar tegemoet. De nieuwe campagne moet bijdragen aan de economische groei van Drenthe. Door het ondertekenen van de statuten kreeg de nieuwe Stichting Marketing Drenthe een officiële status. De Raad van Toezicht bestaat uit de heren Joh.G.M. Priem (Friesland Foods), C.W.T.G. Peer (Friesland Bank), A.P.J.C. Bos (TVM) en F.H.M. Boermans (Kamer van Koophandel/Idee ICT).

Ad interim voorzitter de heer Priem wil Drenthe als aantrekkelijke provincie op een vitale wijze promoten. De eerste actie zal een marktonderzoek zijn om de huidige situatie vast te leggen en doelstellingen meetbaar te kunnen maken. Van daaruit wil de stichting zo spoedig mogelijk een brede campagne gaan uitvoeren, op basis van een nieuw en helder marketingconcept.

De komende periode ziet de nieuwe stichting als een overgangsfase, waarin de lopende campagne Da’s nou Drenthe wordt voortgezet. Daarnaast gaan ze op zoek gaan naar huisvesting in Assen. Bij de uitvoering van de werkzaamheden zal de nieuwe stichting voorlopig worden bijgestaan door het team van Marketing Drenthe plus.

Voor de nieuwe brede marketing en promotiecampagne in Drenthe (gericht op werken, wonen, recreatie en toerisme) is de komende vier jaar jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar gesteld en 300.000 euro voor de uitvoering. Marketing Drenthe zal de naamsbekendheid, merkbekendheid en bekendheid van de kwaliteiten van de provincie Drenthe verhogen.
Provincie:
Tag(s):