maandag, 26. maart 2007 - 15:49

Meerdere aanhoudingen voor straatroven

Rotterdam

In de nacht van zaterdag 10 maart op zondag 11 maart kreeg de politie melding van meerdere straatroven, ondermeer in de omgeving van de Witte de Withstraat, waarbij de daders een voorwerp hebben gebruikt dat leek op een vuurwapen. Daarbij zijn telefoons buit gemaakt.

Na een recherche-onderzoek werden in de vroege ochtend van woensdag 21 maart twee verdachten thuis van hun bed gelicht. Onder druk van de politie en de ouders meldden twee verdachten zich een dag later bij de politie. Zaterdagavond hebben tenslotte de laatste twee verdachten zich bij een politiebureau gemeld. De verdachten komen uit Rotterdam (5) en Schiedam (1) en hebben de leeftijd van 14, 15, 16, 17 (Schiedam), 19 en 20 jaar.

Uit het verhoor bleek dat de daders een tas met stenen in het water hadden gegooid bij het Museumpark met daarin de twee gebruikte nep-vuurwapens. Deze is zaterdagmiddag door de brandweer uit het water gehaald. Twee verdachten zijn intussen voorgeleid en zijn in bewaring gesteld. Maandag en dinsdag zullen de overige verdachten worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):