donderdag, 15. maart 2007 - 11:06

Meerderheid arrestanten komen van buiten de wijk

Utrecht

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de arrestanten van dinsdagavond voor het grootste gedeelte van buiten de wijk Ondiep kwamen. het gaat om 97 inwoners uit andere wijken van Utrecht, 14 personen kwamen van buiten de gemeente Utrecht en 24 mensen kwamen uit de wijk Ondiep en de directe omgeving hiervan. Van de arrestanten waren 12 personen van verschillende voetbalverenigingen.

Er zitten op dit moment nog zes mensen vast. Drie van hen worden nog vastgehouden voor stenen gooien, één voor bedreigen, één voor opruiing en één voor poging tot doodslag. Deze laatste is met zijn auto op een groep politiemensen ingereden. Er is sprake van lik op stuk beleid. De boetes voor aanhoudingen lopen iedere dag met honderd euro op. Relschoppers worden hard aangepakt, strafbare feiten worden niet getolereerd.

De maatregelen om de bewoners in de wijk en hun bezittingen te beschermen hebben gewerkt. Daarom blijven de maatregelen uit voorzorg gelden zolang dit nodig is. Per dag wordt bepaald welke maatregelen nodig zijn. Ook camera's in de wijk maken deel uit van effectief toezicht. Zodra alles genormaliseerd is in de wijk, worden de camera's verwijderd.
Provincie:
Tag(s):