dinsdag, 18. december 2007 - 9:56

Metallica op Pinkpop 2008

Landgraaf

De kogel is door de kerk. Na jaren onderhandelen heeft Pinkpop eindelijk METALLICA kunnen contracteren, de grootste en populairste rockband ooit op Pinkpop. METALLICA wordt de afsluiter op de eerste festivaldag, vrijdag 30 mei 2008.

Dat betekent dat Pinkpop drie Amerikaanse headliners van wereldfor­maat kan presente­ren t.w. METALLICA op vrijdag 30 mei, FOO FIGHTERS op zaterdag 31 mei en op zondag 1 juni RAGE AGAINST THE MACHINE. Een ongekende weelde. Daarmee evenaart Pinkpop met gemak qua programmering de editie van 2002 toen het festival voor het eerst in de geschiedenis zeven weken op voorhand was uitver­kocht.

Pinkpop zal nu 40.000 weekend­kaarten en 20.000 dagkaarten in de voorver­koop brengen. Onder voorbehoud worden weekendkaarten inclusief kamperen 129 euro (dat betekent een passe-partout van 43 euro per dag) en dagkaarten voor dezelfde entreeprijs als vorig jaar n.l. 69 euro. Uiteraard exclusief de bespreek­kosten. Daarmee loopt Pinkpop qua entreeprijzen eindelijk in de pas met de andere festivals.

Vorig jaar verkocht Rock Werchter in een paar dagen 20.000 dagkaar­ten voor METALLICA en dat wordt ook bij Pinkpop verwacht. Dat overkwam Pinkpop namelijk ook in 2002 bij de bekendmaking van Rammstein. De kaartverkoop start de zaterdag na de Perspresentatie en wel op zaterdag 16 februari 2008 bij de bekende voorverkoopadressen.

METALLICA is de bekendste metalband in dit genre. James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo komen uit San Francisco USA en staan sinds hun "Black Album" aan de wereldtop. De band ontving in totaal 11 awards en tal van andere onderscheidingen. Hun recente CD "St Anger" was er weer een van wereldklasse. Het laatste optreden in Nederland dateert uit 2006 in een bomvolle Gelredome.

METALLICA komt in het voorjaar 2008 met een nieuwe CD en de eerste single maakt zijn debuut in de rocksimulator Rock Band, een game waar intussen 1.3 miljoen stuks van zijn verkocht.

De headliners van Pinkpop 2008 zijn bekend maar daarmee is het programma nog niet compleet. Ook nu weer kunnen de fans van Pinkpop hun wensen kenbaar maken voor het samenstellen van een deel van het programma via de Gouden Tip. Meer dan 5000 Pinkpop fans hebben reeds hun Gouden Tip opgegeven. Uit alle inzendingen worden weer entreekaarten verloot. De actie loopt nog tot en met woensdag 9 januari 2008.
Provincie:
Tag(s):